Lotta

Miniatyr Ällä "Lotta"

Lotta © Niina Yliniemi

Nimi: Miniatyr Ällä ”Lotta” Silmät: OK (2006)
Syntymäaika: 17.01.2005 Polvet: 0/0 (2006)
Rotu: Pk. kaniinimäyräkoira Selkä: - ei kuvattu
Sukupuoli: Narttu (sterilisoitu 4/12) Hampaat: puuttuu 1xalaetuhammas
RY: 29cm (vir.mitta) Näyttelyt: 1xEH, 3xH
Paino: 3,9kg Lotta KoiraNetissä
Kasvattaja: Tarja Hedberg, Kennel Miniatyr


Luonne: Lotta on erittäin mukavuudenhaluinen pieni mummeli, mutta myös suuren suuri metsästäjä. Lotta nauttii pitkistä päiväunista sisällä lämpimässä, etenkin takan edusta on yleensä mäyräkoirien valtaama. Samoin saunassa tämä neiti on yleensä jo köllöttämässä lauteilla, kun muut vasta suunnittelevat saunaan lähtöä. Lotta on kiemurrelut äidin ja isän sydämiin jopa niin tehokkaasti, että sillä tuntuu olevan vähän eri oikeuksia kuin muilla koirilla ja näistä saamistaan etuoikeuksista se nauttii sydämensä kyllyydestä. Kuten Lotta nauttii myös pihalla myyrien metsästyksestä ja metsässä lenkkeilystä. Ulkoisesti Lotta alkaa hyvinkin jo näyttää vanhalta, korvat ovat harmaantuneet, tan-merkit melko tehokkaasti haalentuneet ja turkki kovin höttöinen, mutta ilmeisesti pienen kokonsa vuoksi sitä luullaan edelleen usein pennuksi. Keväällä se keräsi parhaimmillaan kuukauden aikana kolme pennunihastelijaa osakseen, joka kerta oli kuitenkin ihastelijoille tuotettava pettymys ja kerrottava, että tämä pentu on jo 10-vuotias.


  • Terveys:
    15.05.2006 tutkitutettiin silmät ja polvet, jotka molemmat olivat kunnossa ja terveet. Vuonna 2007 Lotalla oli lieviä selkäkipuja, nämä ilmenivät rajun ripulin ja kovan stressin yhteydessä ja uskon että nämä asiat olivat linkittyneitä toisiinsa. Kipuilut menivät ohi samalla kun ripuli talttui. Lotalla on karvamuutos, jota on tutkittu eläinlääkärillä, mutta syytä ei ole saatu selville. Muutos on ilmennyt kaulassa ja rinnan alapuolella karvattomina alueina, joihin välillä karva kasvaa takaisin ja välillä lähtee. Kaikenkaikkiaan neidin turkinlaatu on myös erittäin heikko. Onneksi nämä eivät vaikuta neidin elämään mitenkään.
    Lotan hampaat vaativat säännöllistä harjausta ja hoitoa. Hammaskiveä kertyy kohtalaisesti ja ruuan kertyminen syömisen jälkeen takahampaisiin on myös harjaustoimenpiteitä vaativa juttu. Lotalta on poistettu tähän mennessä kirurgisesti jo 18 hammasta pitkälle edenneen parodontiitin vuoksi ja tavoitteena neidin hampaat on vuosittain tarkastaa, hammaskivi poistaa ja poistoa vaativat hampaat poistaa.
    Vuonna 2012 kävimme tapaamassa Lotan kanssa silmäeläinlääkäriä, koska huomasin, että etenkin Lotan oikea pupilli oli laaja, eikä se oikein reagoinut valoon. Diagnoosina oli irisatrofia molemmissa silmissä, oikeassa vain pidemmälle edennyt. Suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että Lotan pupillit eivät enää jaksa supistua valossa ja tämä aiheuttaa sen, että kirkkaassa valossa Lottaa häikäisee. Lotan silmät ovat kuin vanhalla koiralla. Hoitoa vaivaan ei ole, mutta kirkkaassa valossa silmät olisi hyvä suojata.